1. Home
  2. Groepen
  3. Groepen 7

Groepen 7

 

Hallo allemaal!

Welkom op de pagina van groep 7!

 

Er gebeurt van alles in de groepen 7:

 

De kennismakingsgesprekken

Dit schooljaar starten we in de weken 2,3 en 4 met de kennismakingsgesprekken. Het doel hiervan is dat we elkaar beter  leren kennen, zodat de samenwerking tussen de leerlingen, ouders en de groepsleerkracht wordt bevorderd. Nieuw daarbij is dat de leerlingen ook mee mogen komen naar de gesprekken. De leerlingen hebben in de klas een vragenlijst ingevuld. Die wordt tijdens het gesprek doorgenomen.

 

Bosdag

Ieder jaar net voor de herfstvakantie gaan wij met alle leerlingen van groep 7 naar het Liesbos. We vertrekken met de fiets  in groepjes naar het bos. De leerlingen en ouders volgen daar een uitdagende speurtocht en in de middag is er alle ruimte om de schoonheden van een bos in de herfst  te ontdekken.

 

De week van de Pauzehap

Ter bevordering van een gezond eetprogramma van de leerlingen doen wij  in september mee met de Week van de Pauzehap. De leerlingen doen grappige smaaktesten en  ontdekken wat voedingsstoffen en vezels voor  het lichaam betekenen. Uiteraard is het die week gewenst om iedere dag een gezonde pauzehap mee naar school te nemen.

 

De week van de Mediawijsheid

Feit, fake of een filter?

Hedendaags wordt het steeds moeilijker om in de media te onderscheiden wat fake is of een feit.

Dit jaar staan wij in november stil bij wat de invloed is van media. We werken met de digitale leeromgeving 'Mediamasters’. Spelenderwijs leren leerlingen meer over de kansen en de gevaren die media bieden.

 

Het verkeersexamen

Ook dit jaar doen de leerlingen van de groepen 7 Verkeersexamen. Het theoretisch verkeersexamen van 2018 zal op 5 april worden afgenomen. Het ligt in de bedoeling om het praktijkexamen op 10 april 2018 te houden.

 

In groep 7 wordt het voorlopig advies gegeven. In het begin van het schooljaar is er een informatie avond waarvoor alle ouders worden uitgenodigd. Zij krijgen algemene informatie over het komen tot het voorlopig advies en de middelbare school.

 

Een van de zaken die belangrijk is voor het voorlopig advies is de Entreetoets. Deze zal afgenomen worden in april 2018.  

 

Veel ouders en leerlingen vragen waar ze extra oefenstof voor groep 7 kunnen vinden. Ga naar onze site:

http://4hkgroep7.yurls.net/nl/page/719783#topboxes 

 

Instructievideo's, citotoetsen oefene, topografie oefenen, tafels trainen enz. enz.  U kunt er van alles op vinden!

 

Veel plezier! 

 

 

Leerkrachten groep 7.