1. Home
  2. Groepen
  3. Groepen 8

Groepen 8

Hallo Jongens, meisjes en ouders!

 

Op deze pagina vind je actuele informatie over de gebeurtenissen in groep 8. Ook staan er soms tips en sites om de leerstof te oefenen. Veel plezier en succes daarmee.

 

Informatie kennismakingsgesprekken:

In de tweede derde en vierde week organiseren we dit schooljaar voor het eerst kennismakingsgesprekken. Via Mijnschoolinfo, waar u als het goed is inmiddels bent aangemeld, ontvangt u een uitnodiging om uw gesprek in te plannen.

Door het voeren van kennismakingsgesprekken willen wij een basis leggen voor een goede samenwerking. Aan uw zoon of dochter zal bijvoorbeeld gevraagd worden wat ze wel / niet leuk vinden op school, wat ze lastig vinden en hoe wij als leerkracht ze daarbij kunnen helpen.

 

Bezoek middelbare scholen

Binnenkort komen oud-leerlingen (van vorig schooljaar) op bezoek om te vertellen over hun ervaringen op de nieuwe school. De leerlingen uit groep 8 krijgen dan informatie over dagelijkse praktijken en de manier van werken op een middelbare school. Ook is er een moment om vragen te stellen en om alvast een boekentas te wegen.

We zullen later dit schooljaar op bezoek gaan bij de middelbare scholen in de omgeving van Etten-Leur. Hier zullen de leerlingen zogenaamde proeflesjes volgen, zoals "Nederlands", "Frans", en "Wiskunde", maar natuurlijk ook bekende vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en tekenen.

Neem alvast een kijkje op de site: www.k-s-e.nl, www.munnikenheidecollege.nl

of op http://www.prinsentuinoudenbosch.nl/

 

 

Projectweek

De projectweek gaat dit jaar van start op 3 oktober. Het thema van dit jaar is 'Toen en nu'. Zeker met de nieuwe school in het vooruitzicht lijkt het ons ook goed om eens terug te blikken naar de school van vroeger. Tijdens deze week zullen wij aan de slag gaan met verschillende activitieten uit het verleden en heden, om uiteindelijk te eindigen met een tentoonstellingsavond. Tijdens deze avond zijn alle belangstellende welkom om onze resultaten te bewonderen. Op 13 oktober zal deze tentoonstellingsavond plaatsvinden van 17.00 uur tot 19.00 uur!   

 

Groep 8 (leerlingen)

Pfff, huiswerk, een agenda, dat wordt hard werken dit jaar! Ja dat klopt. Want we trekken natuurlijk nog wel even een eindsprint. We gaan er nog even tegenaan, want iedereen wil natuurlijk nog laten zien wat hij waard is en een passend adves daarbij krijgen.

Maar er staan ook heel veel leuke dingen op het programma dit jaar. We bezoeken verschillende middelbare scholen, zodat je straks een goede keuze kunt maken. En wie van jullie gaat schitteren in de musical aan het eind van het jaar? Natuurlijk hopen we ook samen een onvergetelijk kamp te beleven en we hebben dit jaar nog een schoolreisje voor de boeg! Op naar een superjaar!

 

Wij worden een groep (leerlingen en ouders)

De eerste weken van het schooljaar werken we met het thema "wij worden een groep". Door het spelen van enkele spelletjes, praten met elkaar over wat voor groep we willen zijn en het samen maken van afspraken en regels in de klas, proberen we een gezellige groep te worden, waarin iedereen zich prettig en veilig voelt. De regel: "Wij respecteren elkaar" staat hierbij centraal en is op verschillende plaatsen in de school duidelijk zichtbaar opgehangen.

 

Huiswerk & Agenda (ouders)

Alle leerlingen van de groepen 8 hebben een agenda gekregen. Deze moeten ze een herkenbare kaft geven, zodat ze hun eigen agenda goed kunnen herkennen. Dit kan met kaftpapier gebeuren, maar mag ook met tekeningen, stickers, foto's, oude stripboeken... noem maar op.

De agenda wordt gebruikt om het huiswerk in te noteren. In het begin van het jaar worden alle leerlingen bij het handje genomen, en wordt het werk er stapje voor stapje ingezet en nauwkeurig gepland. Het is de bedoeling de kinderen ook hun overige afspraken in de agenda zetten. Denk daarbij aan trainingen, muziekles, BSO, verjaardagen enz.

De agenda moet iedere dag mee naar huis en weermee naar school genomen worden.

We geven gemiddeld zo'n 2 huiswerkopdrachten per week op. Soms kan het wat meer of minder zijn.

 

Informatieavond (ouders)

De informatieavond van groep 8 ziet er anders uit dan de inloopavonden die u de afgelopen jaren gewend was. De nadruk zal liggen op de procedure die gevolgd wordt bij het bepalen van het advies voor het VO. De informatieavond is alleen voor ouders bedoeld. De leerlingen krijgen de volgende dag dezelfde presentatie in de klas.

Powerpoint informatieavond

 

Mozaïeken (leerlingen en ouders)

We gaan beginnen aan de de eerste handvaardigheidopdracht van dit schooljaar. Alle leerlingen gaan aan de slag met mozaïek. Eerst tekenen ze op een plankje een ontwerp en vervolgens gaan ze "puzzelen" met tegeltjes! De foto's hiervan staan binnenkort op Mijnschoolinfo

 

Om te oefenen (leerlingen):

Spelling: www.bloon.nl

CITO-toetsen: http://www.leestrainer.nl/Oefenopgaven.htm

Rekenen: http://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-8

EHBO: http://schooltv.nl/zoekresultaten/?q=ehbo

http://www.meestermichael.nl/leerlingen/8%20start.html

 

 

Programma's van school:

https://security.moo.nl/WebSTS/GroupLogin/

 

Moeite met je huiswerk? Tik bij youtube het onderwerp eens in. Je kunt gemakkelijk extra instructie vinden.

 

Voorbeeld:

instructie breuk x heel getal

Hoe werken procenten

 

Succes met zoeken!